vrijdag 16 december 2011

Met volle teugen heb ik er van genoten, van die herwonnen energie; kerstmarkt, shoppen,... Zodra ik merkte dat mijn lichaam wat mee wou, heb ik letterlijk alles afgespoeld. Ik nam de tijd in de badkamer en denk dat mijn scheermesje vooral veel lucht heeft kortgewiekt in plaats van haartjes, maar het is het gedacht dat telt. De lekkere schrobbeurt met aanvullende hydraterende crème, maakten dat ik mentaal een hoofdstuk echt kon afsluiten. Dit in combinatie met mijn auto die ik terug wakker heb geschud, maken me helemaal voorbereid op de blauwe mannetjes die op sommige hoeken van de straat staan om te “snuffelen” met hun ding.
Een bezoek aan het ziekenhuis om mijn fysiek na te kijken, zette me echter weer met de voetjes op de grond. Een dokter die me waarschuwt dat veel en vroeg terug actief zijn, mijn kans op herval kan vergroten en een wandeltest in een ziekenhuisgang, waar andere patiënten op stoelen hun beurt bij de dokter zitten te wachten en me dus 6 minuten kunnen bestuderen….maken me weer klein en breekbaar. De uitspraak van die dokter wordt door mijn andere dokters gedeeltelijk tegengesproken maar ondertussen zit de schrik er wel in. Hoe weet ik nu wanneer ik té veel doe want heb geen fysiek meer dus opbouwen doet sowieso een beetje pijn… 2 min fietsen? 5 min fietsen? Kortom, ik laat me leiden door een professioneel en hoop dat die het wel weet, want zelf verantwoordelijk zijn voor tweede herval, daar heb ik geen zin in.
Soit, eerst de volgende fase, de bestralingen. De lijnen worden deze namiddag definitief getekend op mijn lichaam en weet je dat ik hier eerlijk gezegd blij om ben? Blij omdat er nog lijnen gezet worden en ik straks alles dagen naar het ziekenhuis mag komen om bestraald te worden. Blij dat ik nog behandeld kan worden. Blij dat ik màg gaan. Blij dat ik straks ‘stralen’d de feestdagen mag vieren met vrienden en familie in warmte en gezelligheid want meer dan eens besef ik door twee gebeurtenissen deze week dat ik dankbaar moet zijn dat ik er nog ben. Ik ben me ervan bewust dat anderen die kans niet meer krijgen. Intens genieten, dat is gewoon mijn plicht. Kl*tegekken die denken dat ze met hun geweer op andere mogen schieten en kl*tekanker.

2 opmerkingen:

 1. Ik vind je geweldig!!!!!!!! Respect!
  liefs van Judy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cindyke,

  Ik wens je veel kracht toe
  om de donkere wolken weg te blazen
  zodat de zon je kan verwarmen!!!

  Ik denk aan je en blijf je steunen!!!

  Dikke knuffel
  Joery x

  BeantwoordenVerwijderen