zaterdag 18 februari 2012

Ik haat Valentijn zei ik altijd vroeger maar nu ben ik van mening veranderd. Het is leuk om Valentijntjes te hebben maar vooral om er eentje te zijn. Ik geniet van mijn bloemetjes maar jammer dat de kok van het restaurant geen partner heeft ofwel anti-Valentijn is, want hij leek mij in zijn keuken wat van zijn melk. Het resultaat was dat ik 's nachts boven de pot heb gehangen. Ocharme de jongen eigenlijk…


Ik ben dus van mening veranderd, iets wat we moeten durven doen, denk ik. In je principes moet je een rangorde durven leggen. Aan enkele moet je standvastig vasthouden maar aan sommige mag je sleutelen wanneer je luistert naar argumenten van anderen. Hoort dat niet bij het evolueren van een mens? Zo zijn er een paar waar ik, vooral de laatste twee jaar, veel aan gesleuteld heb. Je mag niet gelukkig zijn met zestig of zeventig procent, je kan echt wel voor de honderd procent blijven gaan, je moet eigenlijk.

Een vriendin vroeg het met een angstige blik deze week of ik wel zo vlug weer moet gaan werken, of ik niet beter eerst wat zou genieten van mijn leven? Doordat ik keuzes heb gemaakt de afgelopen jaren, kan ik met fierheid zeggen dat ik momenteel in bijna alle facetten van mijn leven geniet. Als ik diep nadenk, is er bitter weinig van hetgeen ik momenteel zelf kan bepalen dat ik zou veranderen. Mijn huidige job doe ik doodgraag, de mensen dicht rondom mij zie ik doodgraag en de dingen die ik dagelijks doe, vind ik fijn. Ik heb me het recht genomen om de dingen die ik niet graag doe, niet meer te doen, en dan heb ik het niet over naar de winkel gaan in de kou of weer zo’n venijnige prik of poetsen of een taak in je job die je wat minder graag doet. Nee, ik heb het over die dingen die we denken dat we moeten doen. Al iets meer dan een jaar geen verplichte nummers meer voor mij, enkel quality time. En wat me het meest verbaast, is dat dit nog lukt ook. Ik ben het levende bewijs dat gelukkig zijn met wat je hebt haalbaar is, als je maar elke dag op je gevoel afgaat en ’s avonds kan zeggen ik was vandaag mezelf. Doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten