zaterdag 9 juli 2011

9 juli 2011 - 48 uren na de diagnose

Hervallen
       [erga] opnieuw ziek worden. • [erga] opnieuw in een slechte gewoonte vervallen
·          herhaling van bepaalde ziekelijke processen of verschijnselen

“Naarmate de tijd verstrijkt, moet de vrees voor hervallen wegebben. De ex-kankerpatiënt kan zodoende weer een normaal leven gaan leiden.” (www.gezondheidsweb.eu)

Laat dàt nu net hetgeen zijn waar ik met volle kracht en enthousiasme mee bezig was.
Terug voltijds gaan werken, af en toe een feestje bouwen, genieten van de mensen rondom mij heen, plotsklaps het in mijn schenen krijgen en naar zee vertrekken of een tripje boeken, onnozelheden uithalen en opgaan in bijvoorbeeld een simpel KUBB-spel.
Wat niet kan gezegd worden, is dat ik sinds mijn laatste herceptine in maart het leven niet in handen heb genomen. Zeker niet, ik heb me zelfs gesmeten en daar ben ik blij om.
Als dit een tip naar jullie mag zijn.

Want voor mij wordt opnieuw de pauze-knop ingeduwd. Ik mag weer even stoppen met plannen. Afgelopen week werd namelijk opnieuw een kankercel ontdekt. In de loop van de volgende weken weten we of er meer zijn of niet.

Ik vertrek dus weer.
Chemo zit alvast in mijn all-inclusive reisje. Een ingreep valt nog af te wachten, de scan is volgende week.
Mijn vlucht naar diepere oorden is gepland ergens begin augustus. De terugkomst ligt nog niet vast.
Ik heb een blog opgestart, dan kunnen jullie mijn reisroute volgen.

Het is een reisje waar ik niet naar uitkijk. Ik haat het om mutsen, misselijkheidspillen en pijnstillers in te pakken. Ik ben er al eens geweest en ik heb helemaal geen zin om terug te gaan.
Heimwee kan het best aangepakt worden met nieuwtjes van het thuisfront of werkfront, via de blog, via e-mail, via sms, via de postduif. Ik hoop dat jullie mij hierbij willen helpen.
Cindy

8 opmerkingen:

 1. Lieve Cindy,
  Het eerste wat in mij op kwam: waarom, waarom Cindy?
  Weet dat ik er altijd voor je ben en dat ik zeker jouw reisroute zal volgen.
  Ik wens je heel veel sterkte en zoals jij het zegt: altijd alles geven!
  Dikke kus en vele groetjes, Mia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Cindy
  Je verwoordt het allemaal zo mooi. Zelf vind ik geen woorden om op een gepaste wijze te reageren. Verslagenheid en machteloosheid duiken op.
  Hopelijk vallen de komende resultaten nog mee.
  Je reisroute wordt zeker gevolgd, je bent nauwelijks uit m'n gedachten. Wens jou en je familie heel veel sterkte; dikke zoen en tot mails, Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hei meid!
  Weet dat ik er altijd voor je ben,
  altijd als jij me nodig hebt: dus ook 's nachts, 's morgens vroeg of 's avonds laat. Als je de behoefte/zin voelt om me te bellen, mailen, SMS'en,... twijfel dan vooral niet, op welk moment van de dag dan ook.
  En als ik iets kan doen om je te steunen, dan geef je maar een seintje.
  Dikke knuffel,
  Nathalie
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent niet alleen op deze reis! Chauffeur, co-piloot, motor, reserveband, .. ik wil het allemaal zijn voor jou.
  En zal zelf moelleuxkes leren maken :-)
  Knuffel SuperCindy!
  Ansy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Cindy,

  Ik verwoordde het al aan de tel, maar ik heb het gevoel dat ik het niet genoeg kan zeggen... je gaf al aan dat je je omgeving, familie, kennissen, ... nodig zal hebben op je reis. Wel, gebruik ons! We staan met velen klaar om je op te vangen als je struikelt, als je nood hebt aan een adempauze onderweg, om in te springen voor al die praktische maar soms vervelende reistoestanden, om je de weg te wijzen als je even het spoor bijster bent, ...

  Liefs,
  Laure

  Maar euh... laat die moelleuxkes maar aan Ansy over... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Cindy,

  Woorden schieten te kort op momenten als deze. Ik wil je zoveel zeggen, maar tegelijkertijd krijg ik zo weinig gezegd omdat ik de juiste woorden niet kan vinden.

  Ik voel me zo machteloos,...Ik kan niet begrijpen dat dit net JOU moest overkomen,... er is zo weinig dat ik voor je kan doen, ik wou dat ik meer voor je kon doen. Ik wou dat ik al je pijn, onzekerheden en verdriet kon wegnemen. Ik had zo graag gewild dat je blog een andere reisbestemming had,...

  Maar lieve Cindy, weet dat ik je koffers zal meehelpen dragen, als er iets is wat ik voor je kan doen, laat maar weten. Ik zal er zijn! ;)

  Ik moet constant aan je denken,je blijft in mijn gedachten, weet dat je er niet alleen voorstaat. We staan allemaal rondom je en reiken je de hand toe en dragen je een warm hart toe! Vergeet dat zeker nooit!

  Ik zal je volgen op je reis en hoop dat je voldoende kracht en steun zal vinden. Ik zal je iedere dag een pakketje met liefde opsturen.

  Dikke knuffel,
  Melissa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hey cindy, de laatste tijd mekaar niet meer zoveel gehoord, maar weet wel dat ik je steun !!! en dat je op mij kan rekenen voor een goede babbel of eenderd wat !!! je mag mij gerust ook altijd smsen ofzo of mailen :) in elk geval ge staat er niet alleen voor !!! hele mooi blog trouwens ook...

  groetjes, laurent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. This is the right blog for anyone who would like to understand this topic.

  You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to?
  HaHa). You definitely put a new spin on
  a subject that's been written about for ages. Great stuff, just great!

  My web page - found here

  BeantwoordenVerwijderen