zaterdag 9 juli 2011

9 juli 2011 - 48 uren na de diagnose

Hervallen
       [erga] opnieuw ziek worden. • [erga] opnieuw in een slechte gewoonte vervallen
·          herhaling van bepaalde ziekelijke processen of verschijnselen

“Naarmate de tijd verstrijkt, moet de vrees voor hervallen wegebben. De ex-kankerpatiënt kan zodoende weer een normaal leven gaan leiden.” (www.gezondheidsweb.eu)

Laat dàt nu net hetgeen zijn waar ik met volle kracht en enthousiasme mee bezig was.
Terug voltijds gaan werken, af en toe een feestje bouwen, genieten van de mensen rondom mij heen, plotsklaps het in mijn schenen krijgen en naar zee vertrekken of een tripje boeken, onnozelheden uithalen en opgaan in bijvoorbeeld een simpel KUBB-spel.
Wat niet kan gezegd worden, is dat ik sinds mijn laatste herceptine in maart het leven niet in handen heb genomen. Zeker niet, ik heb me zelfs gesmeten en daar ben ik blij om.
Als dit een tip naar jullie mag zijn.

Want voor mij wordt opnieuw de pauze-knop ingeduwd. Ik mag weer even stoppen met plannen. Afgelopen week werd namelijk opnieuw een kankercel ontdekt. In de loop van de volgende weken weten we of er meer zijn of niet.

Ik vertrek dus weer.
Chemo zit alvast in mijn all-inclusive reisje. Een ingreep valt nog af te wachten, de scan is volgende week.
Mijn vlucht naar diepere oorden is gepland ergens begin augustus. De terugkomst ligt nog niet vast.
Ik heb een blog opgestart, dan kunnen jullie mijn reisroute volgen.

Het is een reisje waar ik niet naar uitkijk. Ik haat het om mutsen, misselijkheidspillen en pijnstillers in te pakken. Ik ben er al eens geweest en ik heb helemaal geen zin om terug te gaan.
Heimwee kan het best aangepakt worden met nieuwtjes van het thuisfront of werkfront, via de blog, via e-mail, via sms, via de postduif. Ik hoop dat jullie mij hierbij willen helpen.
Cindy