zaterdag 13 augustus 2011

Goeiedag. Is het goed als ik al even kom piepen? J
Donderdag binnengegaan om 13u, onmiddellijk aangeprikt en mijn eerste baxter gekregen. Aangezien de dagkliniek Deinze uitgerust is met een supersonisch aircosysteem, kreeg ik het algauw benauwd. Ik werd er misselijk van en ben dan maar met baxter en bezoek en al naar buiten gegaan, dat is eens iets anders. De regen heeft ons terug naar binnen gejaagd maar zo had ik toch mijn verse lucht binnen en kon ik er tegenaan. Rond 17u is de eerste baxter aangekomen en konden we echt beginnen, om 18u kwam de Taxotere, rond 19u50 waren we eindelijk buiten.

En wat hebben we geleerd die dag? Mijn pijngrens ligt op 22 minuten… Een kwartier voor de Taxotere doet men je ijshandschoenen aan om de bloeddoorstroming in je handen te verminderen. Na een kwartiertje is je eerste paar teveel afgekoeld, en krijg je een nieuw. 7 minuten later ging het licht bijna even uit en liet ik mijn handen 1 minuut ontsnappen. Ik wist niet dat dit zoveel pijn kon doen, al eens met je handen in een ijsbak gezeten voor anderhalf uur? Ik zou zeggen: have fun!
Maar pas op, je hoort niemand klagen, in tegendeel. Raar maar waar maar ik zit al op, zelfs gisteren zat ik al op. Deze chemo (Taxotere) is helemaal anders dan de vorige (CAF/FEC). Het is dag en nacht verschil: mottig maar niet braken, doodmoe maar kunnen eten, wel al geen smaak meer maar ik kan rondlopen. Stoort het als ik vandaag, dag op dag, 2 jaar na mijn 1ste chemokuur toch voorzichtig optimist ben?
Aangezien de oncologe altijd gelijk heeft, zijn we “in blijde verwachting” van de hevige spierpijnen, die worden maandag of dinsdag verwacht. Ach, dat zien we dan wel. Ik voel me goed, warm en veilig omringd, krijg veel steun en ben in vergelijking met mijn vorige chemokuur fysisch in topvorm.
Wat onthouden we vandaag; 1 chemo down, 5 chemo’s to go, 30 bestralingen to go, en heb het even kort uitgerekend (ik ga er van uit dat ik sterf rond mijn 82ste verjaardag aan een overdosis liefde van mijn 13 kleinkinderen) nog 957 herceptinekuren…
Maar vooral 1 down! Happy me!

1 opmerking:

 1. Hey Cindyke,

  Hopelijk heb je niet teveel pijn nu. De volgende keer kom ik je persoonlijk steunen! Te straks tijdens men looptraining was ik aan jou aan het denken!! Ik weet dat ik sterk moet zijn, sterk voor jou... maar een traan ontsnapte langs men oog!! Toen ik dan je blog las had ik weer een goed gevoel!! Zo'n vechtlust en optimisme dat je hebt!! Zo mooi!!
  Moest er tijdens de "race of the cure" een eerste prijs bestaan...een levenslange goede gezondheid... ik liep de ziel uit men lijf voor je!!!

  Dikke kus
  Joery X

  BeantwoordenVerwijderen