donderdag 22 september 2011

Ik heb een mentaal kliksysteem om door te gaan. Jammer genoeg is het systeem niet bestand tegen virussen...
Het was fijn de afgelopen dagen want ik liep weer langs 't straat. Met onverwachtse kaarten van mijn tante kon ik met 5 vrienden naar de Davis Cup in Antwerpen. Extreem vermoeiend maar zondag was aangevinkt als rustdag, met andere woorden voorbereidingen treffen voor de Race for the Cure in mijn eigen mini-verdeelcentrum.

Maandag ben ik echter snipverkouden opgestaan maar dat kon me niet verplichten tot twee volle dagen rust, dus dinsdag een lunch met de collega's. Ik vertelde al, ik heb de job van mijn leven. Nu wordt ook letterlijk duidelijk dat dit gevoel ook be├»nvloed wordt door de collega's. Zelfs nu, nu het zo druk is, wordt ik niet vergeten. Ze waren blij dat ik er bij was, stuurden me de afgelopen weken mails, sms'jes, en uit goede bronnen vernam ik spontaan dat bij de voorstelling van de nieuwe structuur van de school gisteren, ook mijn foto op de powerpoint stond. Dit zo veel! Al die dingen zorgen voor mentale systeemversterkende klikjes.

Maar af en toe crasht mijn kliksysteem. Ik hou vol door niet teveel te denken want dan dreig ik pessimistisch te worden. Mijn laatste virus werd veroorzaakt door een, welliswaar goedbedoelde, vraag naar prognose. Met andere woorden: " hoeveel kans heb ik volgens de wetenschap om dit beest een tweede keer te overleven". Geen klik maar slik. Heb onmiddellijk gevraagd om het gesprek van thema te veranderen. Klik. Klik. Klik. Dacht ik. Het virus zat echter al binnen.
Laat duidelijk zijn, er zijn weinig cijfers bij een herval, en nee ik heb ze niet en ga ze zeker niet googlen. Ik wil het niet weten, bij die cijfers heb je namelijk ALTIJD 2 groepen... Vannacht is mijn systeem gecrasht. En zwaar. Ga ik dit overleven? Weet iemand meer? Denken de mensen dat ik dit niet ga overleven? Oh nee, is het daarom dat iedereen er zo massaal wil zijn voor mij? De race is zo'n succes, de iPad, al het bezoek... Crashen, zwaar crashen.
Gelukkig slaap ik geen enkele nacht meer alleen sinds de diagnose. We probeerden het virus te bannen, maar kregen het enkel onder controle en het zit nu ergens bij de spam. Klaar om waarschijnlijk nog een paar keer mijn systeem aan te vallen. Dus volgende doelstellingen; mijn mentaal systeem vlug nog wat versterken de komende dagen, niet evident want ik moet chemo 3 deze namiddag gaan halen. Geen andere keus dus; doorgaan. KLIK. zucht.

1 opmerking:

 1. Cindyke,

  Tuurlijk ga je dit overleven!!! De reden waarom dat iedereen er zo massaal voor je is!!!....Is zo eenvoudig...omdat we je allemaal zooooo graag zien!!!

  Probeer goed te slapen deze nacht!!!
  Ben er voor je op elk tijdstip!!!

  Dikke knuf
  Joery x

  BeantwoordenVerwijderen