donderdag 13 oktober 2011

Ik heb het er van genomen in mijn ‘goede week.’ Bijna elke avond was ik op toer, het ene al meer succesvoller dan het andere. Buitenkomen is weer mensen ontmoeten, vaak mensen die je al even niet meer hebt gezien. Keer op keer worstel ik met het ‘zoen- en knuffelgedeelte.’ Eigenlijk mag ik niet, maar het is zo verleidelijk omdat iedereen de aanzet geeft. Telkens denk ik, eentje kan geen kwaad maar tegen het einde van de avond ben ik de trotse ontvanger van een aantal zoenen en knuffels waarvan mijn oncoloog met haar ogen zou draaien. Mensen zeggen dat ik er goed uit zie. Ik begrijp wat ze bedoelen maar toch vind ik het keer op keer bizar dat ze tegen iemand die er wat opgeblazen door de cortisone en kaal is, zeggen dat ze er goed uit ziet. Zelfs zo goed blijkbaar, dat wanneer ik vermeld dat ik moeite heb met de kilo’s die erbij komen onder andere door de cortisone en de menopauze, iemand me op de man af vraagt of ik zwanger ben. ‘Huh? In mijnen toestand met mijn chemotherapie?  En met de menopauze die ik zonet vermeldde? Nee meneer, ik ben niet zwanger… Deze vraag spant voorlopig de kroon, ik bevestig bij deze dan ook officieel dat ‘stomme vragen’ wel degelijk bestaan.
Nu ja, ik laat het niet aan mijn hart komen en focus me op de volgende BERG. Deze namiddag chemo 4, oftewel chemo 10 wanneer we alles in beschouwing nemen. Na deze middag kan ik eindelijk echt aftellen. Ook deze strijd zullen we halen. Al mag ik dan niet het voorbeeld volgen van BC Oostende gisteren tegen Mons oftewel BERGEN. Mijn abonnement op chemo kreeg ik cadeau, dat van de basket heb ik zelf gekozen, maar 1 ding is duidelijk gemeenschappelijk; berg of bergen: ik haat verliezen!

2 opmerkingen:

 1. We gaan met je mee naar de top Cindy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cindyke,

  Verliezen ga je niet doen hoor!!! Je gaat hier als winnaar uitkomen!! Ik ga mee met jou naar de top en als je op het punt staat te vallen, dan neem ik je hand en laat je niet meer los voor je aan de top bent!!

  Dat er uiterlijk veranderingen zijn, moet je proberen niet aan te trekken!! Ik weet echt dat dit moeilijk is, maar voor mij blijf je altijd Cindy hoor...een vrouw met zoveel moed en doorzettingsvermogen!! Mijn voorbeeld op vele gebieden! Je zit in men hart!!!

  Dikke zoen
  Joery x

  BeantwoordenVerwijderen