dinsdag 27 maart 2012

De start van de lente, eerste zonnestralen zorgen voor kracht, of zou het mijn grootvader zijn die ervoor heeft gezorgd? De kracht van onze familie bij de voorbereidingen en op de uitvaart, is om apetrots op te zijn. Samen gaan we door. Met datzelfde gevoel ging ik ook donderdag, de dag erop, naar het ziekenhuis en doorstond de operatie. Ik werd verzorgd als een vip, had de eerste dagen geen pijn, enkel mijn nachtrust kon beter. Zelfs de confrontatie met mijn nieuwe lichaam ging met amper emoties gepaard. Mentaal had ik dit blijkbaar al helemaal geplaatst. Zondagmiddag stond ik alweer thuis, nja onkruid vergaat niet zou je zeggen.

Deze ochtend nam ik mijn tijd om op te staan, en voor het eerst wat te ontspannen op een terras in de zon, zàlig. Energie opdoen om een eerste prothese-bra te gaan kopen, een beetje vroeg omdat alles nog voorlopig is, maar toch. Het werd de sportversie, hoe kan het ook anders. Dan ben ik meteen klaar voor de Race for the Cure in september. Ja, de afgelopen dagen gingen goed, misschien te goed.

Die klap deze namiddag zag ik niet aankomen. Het komt hard aan, héél hard, wanneer dokters toegeven dat ze het eigenlijk niet zo goed meer weten. Ben ik nu een vogel voor de kat?

De tumor is van hetzelfde kaliber en dus immuun voor al die chemo’s, bestralingen en herceptine die ik heb gekregen. Heb ik al dat gedoe doorstaan voor niets?


Ik voel me als een orchidee. Zo een waar de afgelopen jaren telkens een stengel aan kwam, maar net toen de bloemknopjes gingen openkomen, stierf de tak keer op keer om onverklaarbare (kanker-) reden af. Meststoffen werden toegediend maar zonder resultaat. Afgelopen week hebben ze de orchidee helemaal kortgewiekt, zelfs een origineel blad werd verwijderd. Weet je, de orchidee, voelt zich niet goed, zijn oren hangen nu wel heel zwaar door, een hoop ellende. Maandag rijden we naar Leuven, in de hoop daar meststoffen en pesticide te vinden die ik zou mogen gebruiken. En het beste moet nog komen; de eventuele pesticides zijn in studiefase, dus nog niet helemaal bewezen en te betalen uit eigen zak.

1 opmerking:

 1. Hey Cindyke,

  Blijven geloven hé!! Je hebt al zoveel hindernissen moeten nemen! Er waren er heel moeilijke bij, sommige waren zelfs onoverbrugbaar maar toch ging je er telkens voor!! Weet dat we altijd voor je klaar zullen staan en je blijven steunen en dat...met al onze vriendschap en liefde voor je!!

  WIJ zien je graag!!!

  Dikke knuffel en zoen
  Joery xxx

  BeantwoordenVerwijderen